EGNER CABARET

 

Karius og Baktus ” Ikke Gjør som morra di sier Jens! Ikke gjør som morra di sier”

Karius og BaktusI går ettermiddag fikk de heldige publikummerne i Ibsenhuset se og høre en fin Thorbjørn Egner-kabaret.De fleste av oss har et forhold til Egners mange figurer.

Eventyrverden

Bakermester Harepus, Karius & Baktus, kaptein Sorte Bill og Politimester Bastian var noen av de kjente figurene de frammøtte fikk se på scenen. Det var ikke bare Egners egne figurer som tok steget inn på scenen, det gjorde også Ole Brumm og Nasse Nøff. Det var Thorbjørn Egner som fikk oversatt de engelske bøkene om bamsen og grisen til norsk.

Full sal

Peer Gynt-salen var nesten stappfull og både store og små fikk et hyggelig møte med Egners sangglade figurer. Det var teatergruppen Egal med Vivian Hein og Porfirio Gutierrez som underholdt i vel en time.

Når bakermester harepus og bakergutten skal bake pepperkaker spør bakergutten, er det noen som vet hvordan man baker pepperkaker? Og brått synger ei lita jente, «når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker…» til glede for alle både på og utenfor scenen.

b Joakim S. Enger

Hurra hurra hurra!!! Vi to har det jammen bra!

Vi er muntre musikanter
og vi vandrer glad av sted.
Uten niste og kontanter,
men humøret har vi med.
Nå skal vi dra rundt og spille.
Ja, det skal vi jammen det!
Så de sinte skal bli snille
og de sureste må le.

Bilderesultat for politimester bastian Jeg er poltimeter bastian og er en vennlig mann.

Denne forestillingen er satt sammen med de mest kjente figurene og sangene som Torbjørn Egner har skrevet og laget melodier til. Vi møter blant annet Bakermester Harepus, Bakergutten, Ole Brum, Karius og Baktus, Kaptein Sorte Bill, Politimester Bastian,Røverne og Stabbursmusa. Det er så man nesten må klype seg i armen når man får møte alle disse kjente figurene på en gang. Det må iallfall Mari som tror hun drømmer. Musikken har de fått låne av bl.a. Nasjonalteateret så her låter det fint.Bilderesultat for stabbursmusa Jeg er en fin stubbursmus, Dette er mitt stabburs hus. Her er mange fine skinker……..

égal teaters Egner Cabaret er satt sammen av en slags greatest hits liste med figurer og sanger Torbjørn Egner har skrevet om og laget melodier til. Egners dannelsesprosjekt startet med lesebøker for skolen og noen av hans første historier var om en kar som het Ola Ola Heia og var en representant for bygdenorge og hans venninne Mari. Disse to figurene binder cabareten og Egners enda mer eventyrlige figurer sammen i en liten reise i hans eventyrunivers.
Bilderesultat for kapteinsortebill Jeg er Kaptein Sortebill fra femten hundre og fjorten. Hei faderi og fadderullandei.
Bilderesultat for bilder thorbjørn egner dyrene i hakkebakkeskogen bakerguttenNår en pepperkake baker.Baker pepperbake kakker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.