Fulle hus

Egner Cabaret slo an blant barna

Av SARA HELEN ENGMO

Egner Cabaret i S16 i gågata trakk 200

Publisert:

Det var så mange påmeldt til Egner Cabaret lørdag kveld at Malin Østli Langseth bestemte seg for å sette opp en ekstra forestilling.

Egner: Bakemester Harepus og bakergutten fra Hakkebakke-skogen slo an på årets første Supersøndag-arrangement.
Endelig er Supersøndag-programmet endelig i gang. Egner Cabaret var først ut i S16 bygget, som tidligere var bokhandler andersens lokaler passende nok. Litteraturen innhentet lokalene igjen søndag, men denne gang i form av en teaterforestilling om Thorbjørn Egners mange figurer.

Svært god respons

Malin Østli Langseth er hjernen bak konseptet Supersøndag, som med Egner Cabaret er i gang igjen i Halden i høst. Første gang hun fikk i gang dette var i 2013 og 2014.

– Jeg forventet at Egner kom til å slå an, men jeg forventet ikke at det skulle ta av slik det har gjort. Mange har gitt svært god respons på at vi er i gang igjen i år. Jeg har forstått det som at det har vært et lite savn for flere, forteller hun idet første forestilling skal til å starte.

100 på hver forestilling

Langseth poengterer at Supersøndag er et enkelt lavterskeltilbud for alle som ønsker å være med.

– Det koster ikke så mye, slik at mange kan komme igjen og igjen om de ønsker det. Her har vi litt leker, og det er alltid noe å gjøre. I løpet av høstens arrangementer vil det bli litt å gjøre her etterpå så folk kan henge her litt. Kanskje treffe nye venner, sier Langseth og mottar billetter av folk som dukker opp.

– Så mange billetter ble solgt i at vi i går natt la ut en ekstra forestilling for salg. Nå er den også nesten utsolgt. Det er plass til 100 på hver forestilling, legger hun til fornøyd.

Sortebill og Harepus

Mange av Thorbjørn Egners mest kjente figurer tok turen til S16-bygget i gågata søndag formiddag. Noen av dem var Bakemester Harepus og Bakergutten fra Hakkebakkeskogen, Kaptein Sortebill, Karius og Baktus.

Etter forestillingen var barnas tale klar om hvilket innslag som var storfavoritten.

Tomine Storm Hansen (6), Ebba Bjeren Gunderud (4) og Bastian Østli Langseth (6) var alle enige i at det er Hakkebakkeskogen som var det morsomste innslaget.

– Det er helt fantastisk

– Det er helt fantastisk. Det sier noe om at det kanskje var et behov for noe slikt i byen. Takk til sponsorene Sparebankstiftelsen Halden, Halden kommune og Berg Sparebank som har gjort dette mulig, sier Malin Østli Langseth fornøyd.

Artikkeltags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.