Om oss

 

égal teater er et profesjonelt teater rettet mot barn, unge og familier. égal teater oppsto i 2005, og var frem til 2016 et turnerende teater som spilte forestillinger på blant annet skoler og kulturhus over hele landet. Siden november 2006 har teateret fått en egen scene sentralt i Oslo, og spiller her forestillinger hele året.

Teateret ligger i Munkedamsveien 80 A på Skillebekk i bydel Frogner, kun en liten spasertur fra Nationaltheatret og Aker Brygge. Lokalet er 400 kvm stort, og inneholder blant annet scene, sal, foaje og kontor.

Historie
I 1943 ble ammunisjonsskipet Selma, som tyskerne losset på Fillipstad-kaja, sprengt i fillebiter. Hele området rundt ble liggende i ruiner, og mange menneskeliv gikk tapt. Bygget som teateret ligger i er et erstatningsbygg for en av bygårdene som ble ødelagt. I dette ene bygget bygget de altså et 400 kvadratmeter stort teater i underetasjen, og det er blitt oss fortalt at den spesielle akustiske takutformingen er identisk med et kjent konsertsted i New York. Kanskje var det behovet for kulturelle aktiviteter i demokratisk ånd i etterkrigstiden som gjorde at de bygget dette for å samle lokalbefolkning til kulturell og kunstnerisk aktivitet. Bygget stod ferdig bygget av arkitektfirmaet Torp & Torp med sitt nydelige lille art deco-teater i 1949, og det meste av teateret er bevart i opprinnelig stand.

Lokalet har opp gjennom årene vært brukt til ulike formål. Her har Nidar sjokoladefabrikk hatt produksjons- og lagerlokale, Dag Thorenfelt har hatt fotostudio, Tangeristan har hatt reklamefilmproduksjon, og det har vært steinerskole. Flere ganger tidligere har det vært spilt teater i bygget, bl.a. ved Teater E som senere ble Niss og Westerdals.

Nå er det igjen teater i lokalene, og vi ønsker store og små hjertelig velkommen til égal teater!

 

égal teater har en tradisjon for å skape forestillinger med utfordrende tematikk men også andre spennende og hyggelige teaterforestillinger.

Når temaet er krevende er den kunstneriske tilnærmingen på sitt mest spennende og interessante for utøvere og iakttagere.

Vi meget stolte av å ha reist med vår egen produksjon ”Sinna Mann” på Norgesturné fra Kirkenes i nord til Lyngdal i sør innom alle landets fylker. (Høsten 2008)

2011 hadde vi premiere på Lillebror og Knerten, basert på Anne Cath. Vestlys fantastiske fortellinger.

Image sagt om oss 

 

Kjære dere,

 

vi var nok en søndag på teater med égal teater hos dere denne søndagen og må få takke så inderlig mye!

For at dere gjør dette i bydelen. For at dere gir et tilbud til en super penge. Ett som attpåtil er skikkelig, skikkelig bra. De to skuespillerene er bare til å ta av seg hatten for og ungene snakker hver gang om det i dagesvis etterpå. Det er ikke en selvfølge i Oslo å få til det dere får til på samfunnshuset.

Hjertelig takk

 

(Hilsen familie på tre som rømmer fra bydel Løkka og opp til dere ved hver anledning).

 

 

    Vivian Hein – leder, skuespiller og produsent

Image

Vivian er utdannet skuespiller ved ALRA i London fra 1990 – 1994. Hun har Praktisk Pedagogisk Utdanning i Teater ved Khio 2009.Logoen til Kunsthøgskolen i Oslo

Vivian produserte det kulturrådsstøttende teaterprosjektet Sinna Mann basert på Gro Dahles bok som mottok terningkast 6 under Vinterlysfestivalen Nordlandteater. Forskningsrådet finansierte Telemarkforsknigns forkningsgrapport om Sinna Mann prosjektet. Hun har medvirket i en rekke produksjoner ved institusjonsteatere for uten alle rollene hun spiller i Egal teater, som Teater Ibsen Picolina den Hvite Klovnen,Rikstearet Frøken Julie, Agder Teater Jungelboken, Haugesund Teater, Usynnlige venner, Invasjon,Askepott,Beatles, De døde vågner, National teateret Ibsenfestivalen 2010, tv- produksjoner,fil og kort filmer, psykolog Randi Blomberg i Hotel Cæsar,vestkant mamma i Kampen for tilværelsen og skolen i Nrk Drama,Aktuel i ny International spillefilm,samt spilte hovedrollen som Laura K-film sin stumfilm “Haunted Hause” Vivian har også medvirket i tre av Roar Uthaugs reklamer filmer for Bremykt som vant Gullruten. Vivian har to selvskrevne stykker om “Erten og Furten” v/Troikateater hvor hun også er produsent. Vivian har også vært intruktør ved Buer Amatør teater med Regi på Reisen til Julestjernen i Ibsenhuset. Vivian har jobbet i Kulturskolen i Oslo og samarbeider med kulturskolens årlige sommerskolen oppdrag for Oslo kommune. Vivian er daglig leder ved egal teater i Munkedamsveien 80. på Skillebekk.

Medlem av Norsk Skuespillerforbund.

 Porfirio Gutierrez – regi, manus, skuespiller og produsent.

Bilderesultat for porfirio gutierrez

Porfirio er utdannet skuespiller ved Arts Educational i London 1993 – 1996. Han har Praktisk Pedagogisk Utdanning ved Khio.

Porfirio har mange års erfaring som skuespiller. Bl.a. Lilyhammer, Alle sammen sammen, Monster, Hotell Cæsar, Helt Perfekt, Af1, Johnny og Johanna, Døden på Oslo S,Trøndelag teater, Nord Trøndelag teater, Haugesund Teater, Brageteateret og Rikskonsertene med  ”Rottefangeren fra Hamelen”.

Porfirio har manus, bearberbeidelser og regi på “Gnag og Behag” og “Lillebror og Knerten”. Egner cabaret, Sinnamann, Hakkebakkespesial/Hakkebakkeskogen. Samt Rockeulven, Robin Hood, Peer Gynt, Froskene. Askepott og de tre nøttene, Trollet og de syv prinsessene.

Medlem av Norsk Skuespillerforbund.Bilderesultat for porfirio gutierrez

Porfirio Gutierrez debuterte som skuespiller 16 år gammel i Døden på Oslo S

Bilderesultat for porfirio gutierrez kjellBilderesultat for hotel cæsar logo

Bilderesultat for lilyhammer

MEDVIRKENDE:

Bilderesultat for Andreas CappelenAndreas Cappelen

Skuespiller: Kjent fra rekke film og Tv serier. Kaptein Sabeltann, Knerten i Knipe, Monster torsdag,Ping pong.Jackpot og mer

 

Lina Kristin  Berg spiller hovedrollen “Pippi”i Pippi på de sju hav.  og Fru Bastian og Pølsemakern i Kardemommeby hun  er  utdannet Skuespiller, danser og sanger ved  Musikkteahøyskolen i Oslo.

Gunnar O.H. Strand – skuespiller / dukkespiller

 

Bilderesultat for gunnar strand bilder oslo skuespiller

Gunnar er utdannet skuespiller ved Rose Bruford 1997 – 2000. Han har medvirket i en rekke produksjoner i inn og utland i roller som blant andre Richard III, Truffaldino, Kreon, Konstantin og Sir Simon Canterville og mottok strålende omtale for det egenproduserte monodramaet “En galmanns dagbok” på Parkteateret i Oslo.

Gunnar er medlem av Norsk Skuespillerforbund. – www.gunnarstrand.no

Kari Bunæs: Dukkespiller

Relatert bilde

Kari er utdannet skuespiller ved teater høgskolen i malmø 1986-89. Hun har også sin utdannelse fra Teaterprosjekt 84, Romeriket  folkehøyskole og manus- og dramaturgikurs i Stockholm. Kari har bred erfaring som skuespiller innenfor teatre, film og tv. Som dukkespiller har hun gjort ulike oppsetninger ved Riksteatret hvor hun bl.a. spilte Ringeren av Notre Dame.

ANNE SJØBAKKEN FLEINER

«Anne kommer fra Helgeroa i Vestfold og flyttet til London som 19-åring for å ta sin bachelor i Theatre Dance. Hun har nå jobbet som musikalartist over hele Skandinavia i over 10 år. Blant produksjonene hun har vært med i finner vi Mamma Mia, West Side Story, Shrek, Flashdance og Jersey Boys.»

 

Mathilde Hartviksen

 

Bilderesultat for mathilde hartviksen

skuespiller og pedagog

Lars Reynert Olsen

Skuespiller

Gard Pedersen

Gard er utdannet skuespiller ved Arts Educational i London 1995-98, har studert maskespråk ved Høgskolen i Oslo og er medlem av NSF.Gard har bred erfaring som skuespiller fra teatre, film og fjernsyn. Treffer du på Gard så møter du en morsom fyr som vanligvis ikke er sint. Gard synes nemlig det er utrolig slitsomt å være sint.Gard er også kjent fra en rekke film og tv serier.

Gaute Boris Skjegstad – skuespiller

Bilderesultat for gaute skjegstad
 Gaute er skuespiller kjent fra Hotel Cæsar og i filmen 1732 Høtten.
Gaute er produsent for teater Ipso med den ” Den lille Prinsen” og Boblebandittene. Han har bred erfaring innfor dubbing både når det gjelder regi og gi stemme til utallig kjente figurer på film og tv.
Yngve Rønning/ Scenograf

Bilderesultat for egal teater

Bilderesultat for cesar bolly CESAR BOLLY . Musiker og komponist.

Kenneth Holt scenograf “Blekksputen”Relatert bilde